28 Temmuz 2012 Cumartesi

Yönetim düşer mi, düşmez mi?

HTSPOR / Meriç MÜLDÜR

Habertürk’ün ‘Galatasaray’a Yargıtay şoku’ haberi camiada bomba etkisi yarattı. 27 Mart 2011 yılındaki genel kurulda eski başkan Adnan Polat ve yönetiminin idari yönden ibra edilmediği oylamada usulsüzlük olmadığı yönünde mahkemenin verdiği kararın Yargıtay tarafından bozulması, olayı farklı boyutlara taşıdı. Bu son gelişme Adnan Polat’ın, idari ibrasızlığını da ortadan kaldırırken, mevcut yönetim ise mahkemenin Yargıtay’ın bozma kararına uymayacağı görüşünü taşıyor.

ARSLAN VE ÜYELER HEDEFTE
‘Usulsüzlük yoktur’ şeklindeki kararın bozulmasının ardından yeniden mahkemeye gidecek olan dosyanın Yargıtay’ın kararı doğrultusunda tescil edilmesi halinde Adnan Polat dönemindeki yöneticilerin ceza davası açma hakkı ortaya çıkacak. Edinilen bilgiye göre de bir kısım yöneticinin mahkemenin Yargıtay’ın kararını tescil etmesini beklediği ve bu kararla birlikte 27 Mart 2011’deki kongrede usulsüzlük ve sahtecilik yapıldığı gerekçesiyle Kongre Divan Başkanı Türker Arslan başta olmak üzere Divan Kurulu’na ve üyelere ceza davası açacağı öğrenildi.

5 DAVAYA DA EMSAL OLACAK
Eski yöneticiler ayrıca Yargıtay’ın ‘usulsüzlük yoktur’ diyen İstanbul mahkemelerinin kararını bozmasını ‘İdari ibrasızlık’ ile ilgili açılan diğer 5 davaya da emsal teşkil edeceğini belirtiyor. Bu konu ile ilgili açılan 5 davanın da mahkemede yeniden görüşüleceği ve bunlardan da Yargıtay’ın aldığı yönde kararlar çıkacağı
ifade ediliyor.

G.SARAY’A İHANET ETTİLER
Eski başkan Adnan Polat “Ben o kongrede Türker Arslan’ı ikaz ettim. Usulsüzlük yapılıyordu, uyardım. Benim iade-i itibara ihtiyacım yok. Buna ihtiyacı olanlar bu terbiyesizliği yapanlar. Onlar Galatasaray’a ihanet etti” dedi.

Yargıtay’ın mahkemenin kararını bozmasının ardından Adnan Polat’ta suskunluğunu bozarak Habertürk’e konuştu. Eski başkan son yaşanan gelişmelerle ilgili şu ifadeleri kullandı: Ben o kongrede Türker Arslan’ı ikaz ettim. Usulsüzlük yapılıyordu, uyardım. ‘Deneme yapıyorum diyorsun, sonra kabul ediyorsun, geçerli sayıyorsun. Kulübün başını belaya sokacaksın’ dedim. Kongrenin ardından bazı arkadaşlar aklanmak amacıyla mahkemeye gitti. Biz de yönetim olarak idari ibrasızlık nedeniyle seçim kararı aldık. Şimdi Galatasaray Kulübü ve Türker Arslan mağdur oldular. Ben Ünal Aysal beye de yöneticilere de söyledim yine tekrarlıyorum ‘Benim iade-i itibara ihtiyacım yok. Buna ihtiyacı olanlar bu terbiyesizliği yapanlar. Onlar Galatasaray’a ihanet etti’ Beni karalamak için her yolu denediler. Görevden ayrılmışız hakkımızda aylarca inceleme yaptılar, hiçbir şey bulamadılar. Yargıtay’ın son kararının ardından mahkemeden farklı yönde bir karar çıkacağını sanmıyorum.

YÖNETİM DÜŞER Mİ DÜŞMEZ Mİ?
Adnan Polat dönemindeki bazı yöneticiler 14 Mayıs 2011’deki seçimli kongrenin yenilenebileceği görüşünü savunuyor. Spor Hukukçusu Avukat Metin Ünlü ise böyle bir şeyin söz konusu olmadığı yönünde fikir belirtiyor.

Yargıtay’ın kararının ardından, şimdi de 14 Mayıs 2011’de yapılan Olağanüstü Seçimli Kongrenin geçerli olup olmadığı merak konusu oldu. Ünal Aysal’ın başkan seçildiği kongrenin geçersiz sayılması yönünde görüş bildiren eski yöneticiler, kongrenin yenilenebileceği fikrini savunuyor ve bu yönde adımatılması gerektiğini söylüyor. Ancak konu ile ilgili düşüncelerini aldığımız Spor Hukukçusu Avukat Metin Ünlü ise böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirtiyor.

Ünlü yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Mahkeme 27 Mart 2011’deki Genel Kurul’un iptaline karar verse dahi bu durum 14 Mayıs 2011 tarihinde yapılan seçimi asla ve asla etkilemez. Çünkü 14 Mayıs 2011 tarihinde seçim yapılması yönünde alınan karar Galatasaray tüzüğünün 28. maddesinin 1. fıkrasına göre alınmıştır. İdari ibrasızlıktan veya başka bir ibrasızlıktan dolayı olağanüstü seçime gidilmesi ise yine Galatasaray tüzüğünün 87. maddesinin 22. fıkrasında düzenlenmiştir. Olağanüstü seçim kararını Adnan Polat yönetimi 22.1 maddesine göre almış olup, idari ibrasızlıktan dolayı seçime gitmemiştir. Bu da gösteriyor ki seçim 28.1’e göre yapıldığı için yasaldır. Yani Aysal başkanlığındaki yönetim kurulunun aldığı kararlar meşrudur.”

NE DEDİLER?
Yargıtay’ın bomba etkisi yapan kararının ardından görüş bildiren 27 Mart 2011 tarihindeki Genel Kurulu yöneten Türker Arslan, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak, şu ifadeleri kullandı:

TÜRKER ARSLAN: Yargıtay 7. Hukuk Dairesi’nin bu konuda daha önce 29 Mart 2012 tarihinde almış aldığı bir onama kararı da var. Şimdi ise böyle bir karar söz konusu. Gerekçeli kararı görmeden bir yorum yapmak doğru olmayacaktır.

İRFAN AKTAR: İdari ibrasızlık kararı Genel Kurul’un kararı ile alındı ve bu karar yine Genel Kurul’un kararı ile kaldırılır. Genel Kurul’a gelmeden önce ufak bir tüzük tadili yapılıp son maddeye ilgili bir konu da eklenebilir. Böyle bir şey olursa tabii iyi olabilir, camia içerisindeki kırgınlıklar önlenir ve camiada herkes birbirinin yüzüne bakabilecek duruma gelir. Umarım böyle bir şey olur.

HAYRİ KOZAK: Ben Yargıtay’ın aldığı karara rağmen mahkemenin tekrar görüşeceği davada ilk kararı aynen alacağını düşünüyorum. Çünkü ben de o mali kongredeydim ve konuşma da yaptım. Ve ben o kongrede herhangi bir usulsüzlük yapıldığını görmedim.

IŞIN ÇELEBİ: Adnan Polat döneminde yönetiminde olan ve konu ile ilgili davayı başından sonuna kadar yakından takip eden Işın Çelebi’nin son duruşmaya katıldığı ve çarpıcı bir konuşma yaptığı öğrenildi. Çelebi’nin, “Şike yapmadığımız için mi? UEFA 2012 kriterlerine göre belge sunduğumuz için mi? Stat yaptığımız için mi? Riva’ya imar izni çıkartıp, ruhsat aldığımız için mi? Şirket birleştirmesini gerçekleştirip kulübe 100 milyon Dolar kazandırdığımız için mi ibra edilmedik” dediği ve “O kongre oldu bittiye getirildi. Sayım bile yapılmadı. İtiraz hakkımızı kullanamadık” ifadelerini kullandığı kaydedildi.


Kaynak:Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder