Galatasaray kongre üyesi Avukat Sedat Doğan, "2011'in sonuna kadar geçici madde nedeniyle kazanılmış haklarımız elimizden alınamaz" yorumlarını değerlendirdi. Sedat Doğan, mevcut başkan ile yönetim kurulunun yeni dönemde aday olmayacağını açıkladı. Doğan ayrıca 2010 ve 2011 yıllarında görev yapmış hiç bir yöneticinin seçimlere giremeyeceğini iddia etti.
GEÇİŞ DÖNEMİNDE YORUMLARIN FARKLI OLMASI NORMAL
Galatasaray'da bir geçiş dönemi olduğunu dile getiren Doğan, "Bu bir geçiş dönemi olduğu için, geçiş döneminde yapacağınız her türlü yorum kabul edilebilir. Benim yorumum ise geçici maddenin üyelere tanınan bazı hakların kısıtlanması durumunda bunların 2011 sonuna kadar geçerli olacağı şeklinde ama ben bunu biraz daha dar yorumluyorum. Üyelerin sosyal bölümlerden yararlanmak gibi hakları kısıtlanmışsa yeni tüzükte bunların geçerli olacağını ve 2011 sonuna kadar yararlanabileceklerini düşünüyorum" dedi.
BİR ÖNCEKİ YÖNETİMDE GÖREV YAPAN İSİMLER DE YASAKLI
İbra prosedürünü de anlatan Sedat Doğan, "Bizim eski tüzüğümüzde de bugünkü tüzükte de ibra prosedürü var. İbra edilmemenin neticeleri ikiye ayrılıyor. Eski tüzükte ibra edilmediğinizde döneminizi tamamlıyordunuz, fakat bir dahaki dönem aday olmamıyordunuz. Şimdi ise ibra edilmediğiniz zaman otomatikman seçime gidiyorsunuz. Benim yorumuma göre, buradaki olay tamamen üyelik hakkıyla değil ibra prosedürüyle alakalı. Tabiki arkadaşlarımız Cemal bey ve Haldun bey kulübe hizmet verdiler. Aday olmalarını isterim ama hukuki bir yorum yapılması gerekiyorsa, bence burada 2010 yılını ibra etmediğimize göre 2010 yılı içerisinde Galatasaray yönetim kurulunda yöneticilik yapmış olan arkadaşlarımızın hepsi ibra edilmediler. Biz sadece bu yönetimi değil, 2010 Mart ayında yaptığımız seçimler öncesindeki 3 aylık dönemde de görev yapan arkadaşlarımız da ibra edilmediler. Bu yasak, sadece Cemal ya da Haldun kardeşimi değil daha önceki yönetimde varolan Mümtaz Tahincioğlu, Faruk Bil gibi isimleri de kapsıyor" ifadelerini kullandı.
Eski tüzükte düşürme prosedürü olduğunu dile getiren Sedat Doğan, sözlerini şu ifadelerle bitirdi:"Normal bir genel kurulda, bunu bazı üyeler mali genel kurul olarak telaffuz ediyorlar ama olağan genel kurulda denetleme ve yönetim kurulu faaliyet raporları okunduktan sonra, mevcut üyelerin genel kurula katılmış üyelerin 10'da 1'inin yazılı isteği üzerine yönetim kurulun düşürülmesi için oylama yapılıyordu. Eski tüzüğümüzde bu vardı. Bu oylamanın müspet çıkması yani yönetimin düşürülmesi yönünde bir karar alınması durumunda genel kurulda o zaman yine bir seçime gidiliyordu ve düşürülmüş olan yönetim kurulu üyeleri de 1 dönem boyunca yani 2 yıl yapılan seçimlere katılamıyorlardı. Yeni tüzükte yeni seçilememek ve 3 yıl boyunca aday olamama durumu esasında başka bir yorum şeklinde eski tüzüğümüzde de vardı. Yani eski tüzüğün düşürülme maddeleri bugünkü ibra edilmeme ve seçime gidilme maddeleriyle hemen hemen aynıdır. Bu olaya ibra edilmeme olayı şeklinde bakmak lazım. Üyelerin haklarının kısıtlanmaması olarak bakılmaması lazım. Çünkü öyle bakarsanız o zaman 2011'in sonuna kadar düşürülme prosedürü de yürürlükte olması lazım. Çünkü o da bir üyenin hakkı. Yönetim kurulunu düşürme hakkına sahibim, o da 2011 sonuna kadar yürürlükte olması lazımdı. O uygulanmadığına ve bugünkü ibra prosedürü neticesindeki düşürülme uygulandığına göre, o zaman ibranın neticelere nasıl tarif edilmişse o şekilde uygulanması gerek."
Kaynak:Habertürk
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder